Szentatya, jövünk!

0
1286

Este hét órakor indult el a nagyváradi állomásról az a zarándokvonat, amely az egyházmegye mintegy 800 hívével tart Csíksomlyó felé. Tíz óra előtt futott be a szerelvény Kolozsvárra, ahol még 400-an csatlakoztak a váradiakhoz. A zarándokvonat egyik lelki vezetőjét, Kovács F. Zsolt püspökségi irodaigazgatót hívtuk fel pár percre telefonon.

Családos hangulata van az utunknak. Délután gyülekeztünk Nagyváradon, a székesegyházhoz jöttek az egyházmegye plébániáiról a hívek. Az eligazító megbeszélés után a vikárius úr áldást adott, majd indultuk ki az állomásra. Dicséretes a vasúttársaság munkatársaival való együttműködés, megfelelő körülmények között utazunk. Miután mindenki megtalálta a helyét és elindultunk, azt láttam, az embereket a találkozás öröme tölti be.

Nemrég csatlakoztak hozzánk a kolozsvári hívek a kísérőikkel, plébánosaikkal, lelkivezetőikkel. Nagyon jó a hangulat, az emberek „még nem elég fáradtak”, imádkoznak, beszélgetnek, énekelnek. És nagyon-nagyon várjuk a holnapi találkozást!

A szentatya azt kérte: járjunk együtt az úton! A plébániákon kitett plakátokon Ferenc pápa képe mellet az áll: várlak Csíksomlyóra! Mi most üzenjünk innen, az útról: szentatya, igen, jövünk, érkezünk!