2019. május 27., hétfő

0
988

EVANGÉLIUM

Jézus az utolsó vacsorán így szólt apostolaihoz:
Ha eljön a Vigasztaló, akit az Atyától küldök, az Igazság Lelke, aki az Atyától származik, ő majd tanúságot tesz rólam. Tegyetek ti is tanúságot rólam, hiszen kezdettől fogva velem vagytok!
Azért mondtam ezt nektek, hogy meg ne botránkozzatok. Ki fognak zárni benneteket a zsinagógákból. Sőt eljön az óra, amikor mindaz, aki megöl titeket, azt hiszi, hogy szolgálatot tesz Istennek, így tesznek majd veletek, mert nem ismerik sem az Atyát, sem engem. Ezeket azért mondtam el nektek, hogy amikor eljön az óra, eszetekbe jusson, hogy előre megmondtam nektek.
(Jn 15,26-16,4a)

Így, a húsvéti idő vége felé elég gyakran olvasunk a Szentlélekről a napi örömhírben. Napjainkban annyi igazságtalanság van a világban, annyi mellébeszéléssel találkozhatunk, aminek semmi köze a lényeghez és az élethez. Ennek ellenére közös vágyunk: a szép és igaz élet. Lehet bármi, történjen a legnehezebb, mi akkor is az Életadó mellett döntünk, mert a Szentlélek meg lett ígérve és a végső igazság Isten kezében van. Az Isten a mi oldalunkon áll!

Csíki Szabolcs segédlelkész

MEGOSZTÁS