Jó Pásztor-búcsú Székelyudvarhelyen

0
4328
Fotók: Esztány Ede-Zsolt

A katolikus egyházban a húsvétot követő negyedik vasárnapot a jó Pásztor vasárnapjának nevezik, amely egyben a papi hivatások világnapja is. 2019. május 12-én, vasárnap a szentmiséken világszerte a papokért és új hivatásokért imádkoztak a hívek.

Ezen a napon délután fél 1 órakor kezdődött a székelyudvarhelyi Jó Pásztor Papok és Idősek Otthona kápolnájának búcsúja. A szentmise szónoka Pakó Benedek aranymisés plébános volt. Az ünnepeltnek Jakubinyi György érsek levélben gratulált. „Főtisztelendőséged a legnehezebb időkben mondott igent az Úr Jézus hívására és vállalta a lelkek szolgálatát. Beigazolódott a jó Pásztor mondása: Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak benneteket, s arra rendeltelek, hogy menjetek, teremjetek gyümölcsöt, maradandó gyümölcsöt. (Jn 15,16)

Hiszem, hogy nagy hálával emlékezik vissza papi életének küzdelmeire, nehézségeire és örömeire. Lelkében felelevenednek a korábbi állomáshelyek: Ditró, Aninosza, Petrilla, Csíkszépvíz és Szászrégen. Mindenütt próbálta legjobb képességei szerint a lelkeket szolgálni.” – áll a főpásztori köszöntő levélben, amelyet Bajkó Norbert segédlelkész olvasott fel.

A Pastor Bonus Papi Otthon részéről Nagy Gergely igazgató köszöntötte az aranymisést.