Böjte Csaba találkozott Ferenc pápával

0
3144
Fotók: Urbán Erik OFM/Facebook

Május 8-án, szerdán délelőtt az általános pápai kihallgatáson Böjte Csaba ferences testvér és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány harminc fiatalja ajándékkal és kéréssel fordultak Ferenc pápához.

Egy hagyományos erdélyi ablakot adományoztak a szentatyának, amelyen a Gyermek Jézus alakja az alapítvány befogadó otthonaiban gondozott 2000 gyermek fotójából rajzolódik ki. Csaba testvér tolmácsolta a gyerekek kérését a pápának: tegye június elsejét a Gyermek Jézus napjává.

„Isten hozott titeket!” – így köszöntötte magyarul Ferenc pápa Böjte Csabát és a gyerekeket a ferences szerzetes elmondása szerint.

„Megkért, hogy imádkozzunk érte és az egyházért. Elmondtam, hogy bár csak harminc gyermeket sikerült elhoznom a 2100-ból, de mindegyiknek a fényképe egy ablakkeretben ott szerepel az ajándékon. A gyermekek arcán a gyermek Jézus vonásai tükröződnek, hiszen Krisztus azt mondta, »Aki egyet is befogad a legkisebbek közül, az engem fogad be«, és jó volt látni, hogy érti Ferenc pápa ezt a hasonlatot” – nyilatkozta az erdélyi Mária Rádió megkeresésére Böjte Csaba. A szentatya megáldotta a képet, a ferences szerzetes pedig kérte, hogy június elseje ne csupán a gyermekekről, hanem a Gyermek Jézusról is szóljon. Ferenc pápa mindegyik gyermeknek ajándékozott egy rózsafüzért.

A találkozáson részt vett Tamási Zsolt, a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum igazgatója is, aki a szentatyát egy, az iskola címerével díszített gyertyával ajándékozta meg.