Ússz és támogasd Samut a gyerekek segítésében

1
1293
Fotó: Gyulafehérvári Caritas

Az idei Swimathon úszóversenyen a vizet és mozgást szeretők a Caritas célját is támogathatják könnyedén, élvezhetően.

Hullámozzunk együtt május 25-én a Swimathonon! – szólít fel a Gyulafehérvári Caritas. Swimathon adománygyűjtő esemény különböző közösségi célok megvalósításához biztosít keretet úszóverseny formájában, emellett megmozgatja azokat, akik szeretnék tenni a Maros megyei közösségért. Úszással a Samu jutalmaz! című, a Caritas által, hátrányos helyzetű marosszentgyörgyi és csejdi gyerekek részére szervezett vásárt lehet támogatni.

A Samu kincses vására egy hosszabb folyamat része: a marosszentgyörgyi nappali központ (iskolai tanórák utáni korrepetálási) tevékenységei során a gyerekek egy-egy jól elvégzett feladatért vagy példás magaviseletért jutalomként zsetonokat kapnak, amelyek később a vásár hivatalos fizetőeszközei lesznek. A vásárban a gyerekeknek lehetőségük lesz zsetonjaikat az ott található portékára váltani, a termékeknek meglesz a zsetonban kifejezett ára. A vásárfia között tanszerek, tanulási segédeszközök (csodaceruzák, varázsfüzetek, gyerekkönyvek), játékok (pihe-puha plüssmackók) és higiéniai eszközök is találhatóak majd.

A pályázat segítségével jutalmazni tudják a gyerekek szorgalmát és teljesítményeit, emellett a jutalmazás motivációja miatt többen fognak szorgalmasan tanulni, körükben népszerűbbé válik a tanulás, és növekedni fognak a sikerélmények a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek esetében. Ahhoz azonban, hogy a kéthetente megszervezett vásárban a Caritas munkatársai fel tudják kínálni a felsorolt vásárfiát, 3000 lejre van szükség. Aki segítene szeretne, az magánszemélyként vagy cég által támogathatja a projektet 20 lejtől kezdődően vagy a Swimathonon minden medencehossz leúszásáért bizonyos összeggel – minimum 1 lej/leúszott medencehossz/csapat. A részletekért ide érdemes kattintani. Adományozni lehet online itt vagy személyesen a kapcsolattartó személyeknél.