Kreativitás vetélkedő

0
2220
• Fotók: Molnár Miklós Csaba

Péntek délután elkezdődött Marosvásárhelyen a XI. Főegyházmegyei Kreativitás Vetélkedő. A verseny témája mindig az egyházmegyei pasztorális tervhez kapcsolódik, így ebben az évben a hivatás a vetélkedő tematikája.

A hivatás fogalmáról hosszan lehetne beszélni, sokféle szempontból lehet megközelíteni – fogalmazott Balla Imre iskolalelkész a vetélkedő ünnepélyes megnyitóján. De ha egyetlen szóban akarjuk megragadni a hivatásnak és a mostani vetélkedőnek a lényegét, az élmény lenne az a szó: élmény legyen az, ahogyan az életünket, a hivatásunkat megéljük, ahogyan minden dolgunkat tesszük.

Tamási Zsolt, a verseny főszervezője elmondta, a vetélkedő 12 kategóriájába összesen 1200 diák regisztrált az ország 12 megyéjéből. A legnépesebb kategória a rajz, ahová 620 alkotás érkezett, a tánc kategóriában 240 versenyző áll színpadra, a zene kategóriában pedig 120 diák közül kell a zsűrinek a legjobbakat kiválasztania. A zsűrizés kedvéért több mint 30 szakember áldozta fel hétvégéjét. A vetélkedő a város öt különböző pontján zajlik péntek délután és szombaton. A verseny záróakkordja a szombat délután 6 órakor kezdődő ünnepélyes szentmise és díjkiosztás. A nyerteseket értékes könyvjutalmak és érmek, valamint különdíjak várják.

Molnár Izabella