Megtalálhatták saját keresztjüket

0
1978
Fotók: Osváth Mária

A székelyvéckei kálváriára szervezett zarándoklatot a marosszentgyörgyi plébánia Kolping családja április 2-án. A Jézus szenvedését idéző elmélkedésekben mindenki megtalálhatta a saját keresztjét, és ugyanitt meríthetett erőt és útmutatást a mindennapi terhek elviseléséhez.

A csoportot Baricz Lajos plébános vezette, illetve ő végezte az elmélkedéseket is a kápolnához vezető kálvária állomásainál. A zarándoklatot a tavalyi nagyböjtben szervezték meg első alkalommal. Az akkor átélt hitbeli és közösségi élmény arra indította a Kolping családot, hogy minden évben igyekezzenek végigjárni ezt a kálváriát, minél több tagot bevonva.

Osváth Mária résztvevő kiemelte: „Nagyon felemelő érzés ott, fenn a tetőn imádkozni, mintha Istenhez még közelebb volnánk. Én személyesen Jézus elé vittem életem keresztjeit most is, kérve az ő erejét, amivel mindig megerősít. Ezt a keresztutat a családomért ajánlottam fel, kérve Istent, hogy a közelgő húsvéti ünnepek alkalmával a feltámadt Jézus mindig vezérelje életüket.” A csoportot elkísérte Fekete Pál székelyvéckei polgármester, valamint székelyvéckei hívek is.

Molnár Izabella