Temesvári fiatalok az ima csendjében

0
1537
A szerző fotója

Temesvár fiataljai január 17-én a józsefvárosi plébánián gyűltek össze imára, a rohanó városban nyugalmat keresve. Mivel az ifjúságnak ott ez az első szentségimádása idén, ezért a jelenlévők imái és gondolatai arra összpontosultak, hogy megtalálják Jézust, aki szegényként és kicsiként jött a világra, hogy naggyá és gyümölcsözővé váljon az emberek szívében.

Úgy a magyar, mint a román nyelvű ima arra biztatta a fiatalokat, hogy az életük nehéz útján találják meg maguknak a bizalmat, amit az isteni gyermeknek nyújtanak, és az áldozatokat, amelyeket áldozni akarnak neki. Az ünneplés szellemében a hívők, valamint a jelenlevő szerzetesekkel és szerzetesnőkkel együtt Szilvagyi Zsolt és Pál József Csaba, a temesvári egyházmegye főpásztora belefoglalták az imába azokat a romániai fiatalokat, akik azon a napon indultak útnak Panamába, az ifjúsági világtalálkozóra, hogy együtt, egy nagy családként imádkozhassanak és töltekezzenek a szentatya szavaiból.

Az idei első szentségimádást, bevallása szerint már régóta várta a helyi fiatalság, egyaránt részesültek örömben és reményben az alkalom során. „Csendben meditáltunk, imádkoztunk és dicsőítettük Jézust a többi fiatallal, a hívőkkel, de különösen az egyházmegyénk fő lelkipásztorával, a püspök atyával, aki mindig a közelünkben van, velünk és értünk imádkozik. Szükségünk van a szentségimádásra a mindennapos feltöltődésért” – fogalmazott a közösség egyik ifjú tagja.

Váncsa Csaba