Elsőszombat Csíksomlyón

Mária-köszöntő

0
2800
Fotók: Iochom Zsolt

Szentmisét, s ünnepélyes Mária köszöntőt tartottak a csíksomlyói kegytemplomban elsőszombaton, január 5-én, este 6 órától.  Ezt megelőzően, délután 5 órától  a jelenlévők pedig engesztelő imaórán vehettek részt. A szentmise után elimádkozták a rózsafüzért és a hagyománynak megfelelően gyertyás körmenetben vitték körbe a Szűzanya kegyszobrának másolatát a templom előtti téren.

Az ünnepélyes szentmisét Bőjte Mihály ferences házfőnök mutatta be.  Szentbeszédében a hivatástörténetekről, a napi evangéliumi részből kiindulva beszélt. Fülöp apostolnak hivatástörténete,  a jézusi meghívás, „Kövess engem!” egész életének rövid foglalata. A találkozásból születik  Jézus követése.  Nátáláel meghívásában  is az  evangélium egy kegyelemi, emberi történést örökít meg.  A mi meghívásunk  is arra szól, hogy az továbbadjuk. Életünk tanúságtevő legyen – erre buzdított a szónok. Ebben a törekvésünkben pedig segítségünkre van a Szűzanya. Ha kérjük segítségét, akkor mindennapi küzdelmeink, törődéseink, most az év kezdetén sem nem lesznek hiábavalók.

A szentmisét gyertyás körmenet követte a templom körüli téren. Az idei év első Mária-köszöntőjén a rózsafüzér imádságot a tüsnádfürdői nők vezették, a kegyszobor másolatát pedig a tusnádfürdői férfiak vitték.

MEGOSZTÁS