Jézus szeretetének fényében napozni

0
1482

Egész napos szentségimádási napot tartottak Kovásznán november 27-én. Az örökös szentségimádási napot záró szentmise szónokaként Tamás József püspök szolgált a nagy számban eljött kerületi papság és kovásznai hívek körében. A főpásztor homíliájában  kiemelte, sokan nem hallják meg Krisztus hívó szavát, elutasítják és elvitatják az ő szent Testének és Vérének kegyelmi ajándékait, nem járnak szentáldozáshoz, nem járnak szentmisére.

Egy missziós történetet is elmondott a püspök, amelyben egy missziós területen, keresztény hitre megtérített törzsfőnök rendszeresen járt szentmisére, de a szentmise után nem ment el, hanem odaállott az Oltáriszentség elé, kigombolta ingét, és hosszú ideig ott állott. A helyi atya megkérdezte, miért teszi ezt? A törzsfőnök válasza: Jézus szeretetének fényében napozom. Ahogyan mi is a naptól az értékes D-vitamint magunkba szívjuk, úgy kell Krisztus kegyelmi ajándékaival is feltöltekeznünk.

„Jézus lelkünk királya akar lenni, ne utasítsuk el” – zárta homíliáját a főpásztor.

A szentmise végén Péter Arthur plébános megköszönte a főpásztor, a papság és a hívek jelenlétét, és örömét fejezte ki, hogy az egész napos szentségimádási eseményekre sokan eljöttek és hódolatukat fejezték ki az Oltáriszentség előtt.

Kép és szöveg: Jánó Árpád

MEGOSZTÁS