Pénzgazdálkodási képzést tartottak az ificsoportoknak

0
1159
Fotó: Főegyházmegyei Ifjúságpasztorációs Iroda

Lezajlott az első képzés a Gazdasági képzésekkel az erős egyházközségért elnevezésű projektben, amelyet a Pro Educatione hálózat tagszervezeteivel közösen bonyolított le a Főegyházmegyei Ifjúságpasztorációs Iroda. A november 8-án és 15-én zajlott, öt ifjúsági csoport képviselőivel tartott, Pénzgazdálkodás az ificsoportban nevű képzés hiánypótlónak bizonyult, ugyanis a következő témákat érintették: az ificsoport mint értékteremtő közösség; az ificsoport pénzének kezelése; mit jelent az én pénzem/mi pénzünk közti különbség; Isten és a pénz, illetve hogyan kérhet egy ificsoport támogatást és mit nyújthat cserében.

*

Képzések az erős közösségekért, szervezetekért!

A Pro Educatione Egyesület – Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat plébániai munkatársak részére szervez képzéseket – többnyire gazdasági, menedzsment témákban különböző helyszíneken és időpontokban.
Várják a plébániai alkalmazottak, önkéntesek, külső bedolgozók, a plébániákon vagy azok mellett működő különféle csoportok, ifi- és imacsoportok vezetőinek a jelentkezését. Ugyanakkor a képzések nyitottak más érdeklődők számára is.
A képzési projekt a Pro Educatione Egyesület – Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat tagszervezeteinek közös megvalósításában zajlik. Támogatók: az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Renovabis németországi segélyszervezet.
http://proeducatione.ro/ és a https://www.facebook.com/proeducatione/oldalon megtalálható a képzések összefoglaló táblázata.

Az időben legkorábban kezdődő képzéseink:
Erőforrásaink. Szervező: a Gyulafehérvári Főegyházmegye Pasztorális Bizottsága
Kolozsvár: Szent Mihály-plébánia; november 27. Téma: Erőforrásaink és ikebanakészítés, virágkötészet (sekrestyéseknek).
Gyergyószentmiklós: Szent Miklós-plébánia; 2019. március 9. Téma: Aktuális kérdések (irodai alkalmazottaknak) és liturgikus tárgyaink az evangelizáció szolgálatában (sekrestyéseknek, harangozóknak).
Jelentkezéssel kapcsolatos információk: Molnár Izabellától kérhetőek a 0753 869 706 számon vagy a molnarizabella@yahoo.com címen.
Zajlik ezen kívül egy ötmodulos képzés: Hivatásunk és szolgálataink anyagi kihívásai. Szervező: az Áradat Egyesület. A képzés már elkezdődött, de lehet csatlakozni. Helyszín: Csíksomlyó. Jelentkezni a 0754 872 640 számon vagy az aradategyesulet@gmail.com címen lehet.

MEGOSZTÁS