Don Bosco lelkületével

0
2279

A temesvári püspökség, valamint az annak keretében működő Egyházmegyei Ifjúsági Központ szervezésében a temesvári Marienheim Ifjúsági Házban november 5–7. között az egyházmegyei ifjúságpasztorációban tevékenykedő lelkipásztorok és szerzetes nővérek számára továbbképző tanfolyamra került sor. A kurzus célja elsősorban a plébániákon folyó ifjúsági munka átfogóbb megszervezésének, koordinálásának elősegítése volt. 

A tanfolyam, amelynek előadásait Laslău Andrei SDB tartotta, november 5-én, tfőn 17 órakor kezdődött az esti dicsérettel, közös vacsorával, majd ezt követően a jelen levő lelkipásztorokat és szerzetesnőket jól megmozgatta az előadó pár játékkal, a téma rávezetendő. A nemrégiben befejeződött fiatalokról szóló szinódus záródokumentumából szóló idézéssel indította a beszélgetést. A második és harmadik nap Bosco Szent János lelkületéről és tanításáról szólt. Kedd délelőtt a résztvevők feltérképezték, melyek azok a világi dolgok, amelyek a fiatalokat vonzzák, vagy melyek azok a dolgok, amelyek jobban lekötik, mint a vallás és a vallásos dolgok.

Közösen próbáltak megoldást találni, hogyan lehet a fiataloknak, a gyerekeknek vonzóvá tenni a vallást s a vallásosságot. A délután folyamán különböző játékokat tanultak a résztvevők, amelyeket a pasztorációba is be lehet illeszteni, függetlenül attól, hogy melyik réteggel dolgoznak. Az este pedig az elmúlt nappal kapcsolatos visszajelzéssel és közös kompletóriummal zárult. A harmadik napon az előadó Bosco Szent János tanításáról és lelkületéről, a munkához hittel való hozzáállásáról beszélt a jelenlévőknek.

Kép és szöveg: Váncsa Csaba

MEGOSZTÁS