Egy mázsa szén vagy egy marék gyémánt? – Pécsi Rita előadása Nagyváradon

0
1523

Immár második éve folytatódik a nagyváradi Szent László plébánia által szervezett előadássorozat, melynek célja a házaspárokat, jegyespárokat megszólítani, segíteni őket kapcsolatuk elmélyítésében.

Uzsalyné Pécsi Rita újabb nagyváradi előadása 2018. október 20-án, szombaton délután vette kezdetét. A várban erre a célra kiválasztott terem bizony szűkösnek bizonyult a résztvevő házaspároknak.

Az első előadás az ifjakról és nagyserdülőkről szólt. Az előadó rámutatott arra milyen fontos „nyitott tenyérrel” szeretnünk ifjainkat, beszélt arról hogyan támogassuk őket, hogy az értékek bensőjükké váljanak.

Közös uzsonna után folytatódott a rendezvény, melynek második felében főként a felnőttkor életszakaszai és veszélyei kerültek bemutatásra. Megismerhettük a felnőtt lét 9 stációját, valamint ennek esélyeiről és veszélyeiről hallhattunk. Az előadás végén mindenki feltette magának a kérdést: abban az életkorban, amelyben vagyok, beteljesülök vagy leépülök?

Vasárnap reggel közös szentmisén vettünk részt, majd egyedi előadásra került sor. A házaspárok útján elkísért bennünket az Uzsaly-Pécsi házaspár. Rávilágítottak arra, hogy mennyire fontos követnünk a szívünk dalát és szövetségben élni ketten-hármasban. A szeretet fájhat, de hűek maradunk és ne feledjük, hogy küldetésünk van, valamint MINDENNEK ÉRTELME van az életünkben!

A házaspárok feltöltődve, a viszontlátás reményében váltak el egymástól. Megtapasztalták, hogy a szép élet titka a jó házasság. A részvétel regisztrációhoz kötött volt, melynek fontos szempontjai között szerepelt az a feltétel, hogy az előadásokat a pár mindkét tagja vegyen részt. A rendezvénysorozat célja a házasságok szebbé, jobbá tétele, elmélyítése valamint az, hogy a résztvevők élethivatásukat Isten és az Egyház törvénye szerint mind jobban meg tudják élni.

Az előadássorozat november 24-én délután folytatódik, amikor a harag kezeléséről, a (le)építő kritikáról, valamint a kütyük és az internet hatásáról lesz szó. Addig is a résztvevők rövid házi feladatot kaptak, aminek megbeszélése segítheti őket a különböző élethelyzetekben a helyes megoldás megtalálására.

Kovács László és Katalin / varad.org

MEGOSZTÁS