Mindent a gyermekek neveléséért és oktatásáért!

0
1255

A Csillogó Mosoly Egyesület szervezésében szeptember 22-én ismét gyermekfoglalkozás volt a szilágysomlyói római katolikus plébánia közösségi házában. A gyermekek nagy örömmel jöttek a már ismert foglalkozásra. László Renátának köszönhetően újból volt népi játék, néptánc, énektanulás, mondókák gyakorlása és éneklés is. Mivel hasonló foglalkozások már több alkalommal is voltak a közelmúltban, ezért a mostani találkozónak az újítását a felkérési és táncolási illemszabályoknak az elsajátítása képezte, ezeket gyakorolhattak a gyermekek.

A foglalkozásba bekapcsolódott Barcsa Zsuzsanna Petőfi Sándor programos ösztöndíjas is, aki ismerkedett a gyermekekkel. A közeljövőben ő maga is fog különböző foglalkozásokat tartani a csemetéknek. A Szilágysomlyóra nem rég érkezett Ozsvát József plébános is első alkalommal vett részt a közösségi házban ilyen foglalkozáson, ezért számára is minden új volt. Számára is jó lehetőséget jelentett ez a találkozó, hogy ismerkedjen meg a gyermekekkel, illetve az őket elkísérő szülőkkel.

A szünetben Józsa Gyöngyvér adományából és önkéntes jóvoltából minden gyermek finom képviselőfánkot ehetett. A felszolgálásban és egyéb háttérmunkában sokat segített Bakai Emese. A sütemény elfogyasztását követően Renátát köszöntötték fel, közeledő névnapja alkalmából.

A találkozó elején és végén, a gyermekek és az őket elkísérő szülők számára lehetősége nyílt arra, hogy a közösségi házban megtekintsék az agyagosszergényi Közi Horváth József Népfőiskola „Az én templomom” című Kárpát-medencei vándorkiállítást, amit két hete hozott el Szilágysomlyóra Szalai Viktor, a Népfőiskola alapítója.

Istennek legyen hála ismét mindenki csodás élményekkel gazdagodhatott ezen alkalommal is.

Józsa Nándor Lóránd/ varad.org

MEGOSZTÁS