Köszönik a lakosság segítségét

0
1465

Múlt pénteken zárult a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által kezdeményezett iskolatáskagyűjtési-akció, amelynek keretében a szervezet arra kérte a lakosokat, hogy gyermekeik, unokáik lecserélésre szánt, de jó állapotban lévő táskáit adományozzák a Caritas gyermekintézményeibe járó, szerény anyagi körülmények között élő iskolásoknak.
A szervezet külföldi partnerei hosszú évek óta szerveznek gyűjtést iskolakezdés alkalmából a Caritas-központokban oktatott-nevelt hátrányos helyzetű diákok támogatására. Tavaly a Caritas a helyi közösséget is megpróbálta bevonni a gyűjtésbe, amelyet a szatmárnémeti Barátság Háza Nyitott Szociális Központba járó iskolások javára szervezett. Az idei akció újdonsága volt, hogy a római katolikus plébániák is csatlakozhattak gyűjtőpontokként az akcióhoz, és ezt szép számban meg is tették.
Bár az akció véget ért, a lakosok továbbra is visznek táskaadományokat a Caritas szatmárnémeti, Delavrancea utca 9. szám alatti Szociális és Szakmai Integrációs Forrásközpontjába – tudtuk meg Szűcs Rittától, az intézmény vezetőjétől. A táskákat természetesen ezután is fogadják, és eljuttatják azokhoz, akiknek a legnagyobb szüksége van rájuk.


Ezen a héten zajlik az akcióban részt vett plébániáktól a táskák begyűjtése. Tegnap a szatmárnémeti Kis Szent Teréz-plébánia lelkésze, Kinczel István és a plébánia szeretetszolgálat-csoportjának tagja, Kocsis Katalin adta át a hívek által nagy szeretettel, szorgalommal összegyűjtött táskákat.
Az akció keretében eddig nyolcvankét iskolatáska érkezett be. Román János Caritas-vezérigazgató elmondása szerint az akció nem titkolt célja volt az is, hogy felébressze a felebarátunk iránti törődés igényét a szívekben, és lehetőséget adjon megélni a sajátunkból önzetlenül adás csodálatos érzését. Az igazgató ezúton is köszönetet mond a RomKat.ro portál olvasóinak, akik iskolatáska-adományaik révén hozzájárultak ahhoz, hogy több nehéz sorsú gyermek is örömmel kezdje az új tanévet.

Palincas Erika