Nemsokára rajtol a CSIT!

Közlemény

0
2167
(Archív fotó; 2017)

Kedden, augusztus 14-én kezdődik a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye legnagyobb ifjúsági rendezvénye, a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó, a CSIT. A 14 és 30 év közötti fiatalokat megszólító, szombatig tartó rendezvénynek, akárcsak a korábbi években, idén is a dévai Szent Ferenc Alapítvány Szent István Kollégiuma és a hozzátartozó Mária-kert ad otthont.

 A negyvenöt fős szervezőcsapat munkáját 160 önkéntes segítette már az előkészületekben is. Számukra az elmúlt tvégén felkészítőt tartottak, és ők készítették elő a terepet a találkozó résztvevőinek fogadására. Az idei CSIT-re mintegy tszáz résztvevőt várnak, de a nyitó napon még van lehetőség a helyszínen is lehet jelentkezni. A szervezők szerint a CSIT célja a fiatalokat segíteni abban, hogy megtapasztalják Isten szeretetét, irgalmát. Hitükben is erősíteni szeretnék a résztvevőket, hogy hazatérve közösségre találjanak, ismerjék fel hivatásukat, feladatukat, és a társadalomban is vallják meg hitüket.

 Táruljatok fel örök kapuk, hadd vonuljon be a dicsőség királya!” (Zsolt 24,7) – Ez a bibliai idézet az idei találkozó mottója. A CSIT ünnepélyes megnyitója kedden 19.30-tól lesz. Az ötnapos rendezvényen három korosztályba sorolják a résztvevőket. Délelőttönként a 14–16 éveseknek Majoros Tibor akolitus, a 17–19 éves korosztály számára Gergely Panna, a marosvásárhelyi Magvető közösség tagja, a 20 év fölöttieknek Borota Gábor pszichológus tart lélekindító előadásokat, amelyeket kiscsoportos beszélgetések követnek. Délutánonként műhelyfoglalkozásokra, sport- és szabadidős tevékenységekre várják a fiatalokat. Többek között lesz focibajnokság, airsoft, íjászat, asztalitenisz, méta, röplabda bajnokság, vizes lufi – csata, számháború, quadozás, pólófestés, süthető gyurmázás és nemezelés is. A beszélgetős műhelyekben többek között szó lesz a párkapcsolatról, házasságról és a papi hivatásról. Az idei találkozó csúcspontja ezúttal is csütörtökön a szentségimádás. Szerdán este több szórakozási lehetőség lesz, például színházi előadás és néptánc, pénteken este a CSIT Band dicsőítő koncertjét tűzték műsorra. A t folyamán a rendezvényre látogatnak az egyházmegye elöljárói is.

Az idei CSIT fő támogatói: a Bethlen Gábor Alap, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Hargita megye Tanácsa.

csit.fif.ma weboldalon és a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó facebook oldalán részletes információkkal és a CSIT rendezvényein készült fotókkal is segítjük az érdeklődők tájékoztatását.