Légy erős és bátor – Bibliatábor volt Tasnádszántón

0
1650

A tasnádszántói plébános Tóth Attila Levente, valamint segítői – Orosz Roland papnövendék, Gózner Artúr hitoktató és még sok más lelkes önkéntes – bibliatábort szerveztek Tasnádszántón augusztus 6–10. között. A táborban minden nap általában negyven gyerek vett részt a legkisebb óvodástól, egészen a nyolcadikos korosztályú diákokig, Tasnádról és Tasnádszántóról egyaránt.

A hét programját a KOEN alapítvány által készített füzetek segítségével állították össze a szervezők. Így minden nap főszereplője egy – a Bibliában fontos szerepet betöltő – állat volt, a hozzátartozó ó- és újszövetségi történet kíséretében. A játékos tanulást a teve, a fürj, a szamár, a disznó és a juh állatok főszereplésével minden nap más és más szentírási történet segítette. A történetek feldolgozása előtt ima, bevezető bábjelenet Gugu, a majom főszereplésével, valamint különféle csoportos játékok készítették elő.

A napi történetek több különféle modern pedagógiai módszer segítségével kerültek feldolgozásra, így a Kett módszer vagy éppen a drámapedagógia elemeinek felhasználásával. A napi program része volt a plébánia önkéntesei által elkészített ebéd is. Ezt követően egy állati totó majd egy rövid visszatekintés és ima zárta a napot. Minden nap más és más szentírási gondolat köré épült: első nap a segítőkészség, második nap az Istenre való ráhagyatkozás, harmadik nap a szófogadás, mint az Istennel való kommunikáció eredménye, negyedik nap a helyrehozás és a bűnbánat, majd utolsó nap a közös öröm.

Az egész hét célja a közösség építése volt, valamint az evangélium eljuttatása azon gyerekekhez, akik közül néhányan rendszeres templomba járók, többen viszont ritkán vagy szinte egyáltalán nem hallanak Istenről. A szervezők olyan légkört teremtettek meg, amelyben a gyerekek megtapasztalhatták az egymásra figyelés értékét és Isten szeretetének erejét.

Köszönet illeti a szervezőket kemény és kreatív munkájukért, különösen Tóth Attila plébánost, odaadásáért és vidámságáért.

Gózner Artúr/Hírek.Várad.org

 

 

MEGOSZTÁS