Fiúcsapattábor lesz Assisiben

0
1755
A 2017-es assisi tábor résztvevői (Fotó: Ferences archívum)

Az erdélyi ferencesek idén is az olaszországi Assisiben rendezik meg a fiúcsapattábort. Az egyhetes programra 2018. augusztus 26 – szeptember 2. között kerül sor, amelynek keretében a résztvevőknek alkalmuk lesz elzarándokolni a ferencesek védőszentjének szülővárosába és azokra a helyszínekre, ahol Szent Ferenc felnőtt, és rátalált az igazi boldogság forrására, Istenre, akinek köszönhetően úgy kezdtek rá tekinteni, mint az öröm és a remény emberére.

Az olaszországi úttal az a szervezők célja, hogy a táborozók számára láthatóvá tegyék Assisi szentjének életútjában, miként volt képes eljutni világias életfelfogásától annak felismeréséig, hogy az ő hivatása embertársai javára cselekedni a világban és az egyházban.

A szervezők 17 és 35 év közötti fiatalokat, fiatal felnőtteket várnak a fiúcsapattáborba. A jelentkezés feltétele, hogy minden pályázó írjon egyoldalas (A4-es lap) összefoglalót egy ferences helyszínről, azt is belefoglalva, hogy mi az, amiért fontos számára. Az írásnak – amelyet a frtibi@gmail.com e-mail címre kell elküldeni – tartalmaznia kell néhány mondatot arra vonatkozóan is, hogy a pályázó miért szeretne részt venni a fiú_csapat-táborban, és mit vár attól.
Mivel a helyek száma korlátozott (14), ezért azokat a kérelmeket, amelyek határidőn belül érkeznek ugyan, de meghaladják a helyek számát, a szervezők nem tudják figyelembe venni. Azokat, akiknek a jelentkezését elfogadták, telefonon értesítik.

Részvételi díj: 100 euró.

A rendezvényről tájékozódni és arra jelentkezni ITT lehet, a részletekről érdeklődni fr. Pantea Tibor kolozsvári ferencestől lehetséges a frtibi@gmail.com e-mail címen vagy a 0746 774 701-es telefonszámon.

Borsodi L. László
ferences sajtóreferens

MEGOSZTÁS