Ezüstmisét ünnepeltek Gyulafehérváron

0
1802

A Seminarium Incarnatæ Sapientiæ közösségében mutatott be hálaadó szentmisét negyed évszázados papi szolgálatáért Holló László, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Karának dékánhelyettese, a gyulafehérvári szeminárium korábbi rektora.

Az szentmise elején az ünnepeltet András István rektor köszöntötte, azt kívánva és kérve, hogy további munkája során se feledkezzen meg arról a közösségről, ahonnan indult és amelynek később vezetője is volt.

Szentbeszédében Holló László papi életének egyik alapkövét osztotta meg a kispapokkal, azt, amit a szentelési oltár előtt leborulva fogalmazott meg, és amely végigkísérte egész szolgálatát.

A szentmise végén a kispapi közösség képviselője, Küsmődi Csongor-Ignác főmagiszter köszöntötte a jubilánst, ajándékként egy üveg misebort adott, emlékeztetve az egykori elöljárót a közös kapálásokra és szüretekre, amelyet a kispapokkal közösen végzett.

Holló Lászlót innsbrucki tanulmányútjáról való hazatérése után, 1993. augusztus 14-én szentelte pappá Jakubinyi György Miklós, akkori segédpüspök.