Múltba utazásra várták a gyermekeket Brassó-Bolonyában

0
2233

Tizenötödik alkalommal szerveztük meg az elemi osztályosok számára a hagyományos gyereknapi rendezvényt a brassó-bolonyai plébánián 2018. június 2–3 között. Az idei téma, utazás a múltba, az ókori civilizációkat mutatta be a résztvevők számára. A kétnapos rendezvényen százharminc kisiskolás és fiatal vett részt.

A szombati program gyülekezővel és közös játékkal indult, amelyet kiscsoportos tevékenység, ismerkedés és játék követett. Az esős idő ellenére is jól érezték magukat a jelenlévők, a délelőtt nagy részét a Honfoglaló játék töltötte ki, ahol a csoportok egymással versenyezhettek, összemérve történelmi és általános műveltségi tudásukat.

A győztes kihirdetése után ki-ki elüthette éhségét, majd a délutáni tevékenységben a gyerekek csoportonként az esti előadásra készültek.

A vasárnap a kiértékelésé és a játéké volt. Minden csoport kiértékelő plakátot készített az előző napon tapasztaltakról. Gyereknapi rendezvényünket közös szentmisével zártunk, amelyben Farkas Ervin segédlelkész mondott szentbeszédet.

Köszönetet mondunk első sorban a jó Istennek az elmúlt tizenöt évért és az idei rendezvény sikeréért, a brassó-bolonyai plébániának és az ott működő lelkiségi csoportoknak, a Szent József Kolping Családnak, a BOLdoGICS-nak, a 105-ös Számú Szemlér Ferenc Cserkészcsapatnak, valamint a Máltai Szeretetszolgálat ifjúsági ágának a sok munkát, Potyó Istvánnak és a kolozsvári Báthory István Liceum kórusának a jótékonysági koncertet, a Szent Imre Közösségi Háznak, valamint a Timega Designnak a támogatást. Isten fizesse mindenkinek.

A szervezők

MEGOSZTÁS