Évet zárt az Erdélyi Magyar Egyházirodalmi Iskola

0
2229

A gyulafehérvári papnevelő intézetben működő Szalézi Szent Ferencről nevezett Erdélyi Magyar Egyházirodalmi Iskola 138. évét zárta pünkösdvasárnap este.

A kispapok önképzését, tanulmányaikon túli aktív közösségi szerepvállalását szolgáló „iskola” a tanév folyamán öt érdeklődési körbe szervezte a szeminaristákat, így a lelkiség, pasztorációs, média, színjátszó és pszichológia körök szervezésében műhelynapra, interaktív előadásra, kerekasztal-beszélgetésre, ünnepi köszöntőkre, könyvbemutatóra került sor az év folyamán.

A több mint egy évszázados múlttal rendelkező Egyházirodalmi Iskola az évek hosszú során több változáson ment át, és amint azt a védnök és a tisztikar tagjai megfogalmazták, minden évben új és új kihívások elé néz, így állandó megújulásra és új szemléletre van szükség, hogy betöltse igazi szerepét, általa egymást segítve képezzék, tehetségüket bemutassák és kamatoztassák a kispapok.

Az évzárón a tisztikar felidézte és értékelte az elmúlt év eseményeit, majd minden tag ajándékban részesült az év folyamán kifejtett tevékenységéért.

A 2017/18-as akadémiai évben az EMEI tisztikara (balról jobbra): Tankó Zsolt (III. év-zsűri), Daly Attila (IV. év-alelnök), Ferencz Zsolt (II. év-zsűri), László Zsolt (IV. év-zsűri), dr. Oláh Zoltán (tanulmányi igazgató, védnök), Fülöp Szabolcs (V. év-elnök), Olasz Béla (IV. év-pénztáros) és Vagrin István (II. év-jegyző).

Fotó: Bőjte Csongor
További képek ITT.