Himnuszpályázat

Az OKIT szervezői pályázatot írnak ki az idei találkozó himnuszának elkészítésére

0
1268

Szatmárnémetiben szervezik július 25-e és 29-e között az Országos Katolikus Ifjúsági Találkozót (OKIT), amelynek házigazdája a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye. Mivel a himnusz – ez esetben egy ének, amely a szellemiségről, küldetésről vall – hagyománynak számít a találkozók történetében, most pályázatot írnak ki rá, amelyen bármely, 16–35 év közötti román állampolgár, illetve jogszerűen, engedéllyel Románia területén tartózkodó személy részt vehet.

Az éneket a 2018-as OKIT mottóját tiszteletben tartva kell megírni, üzenetét, tartalmát azzal összhangban várják: „Ne félj, Mária, kegyelmet találtál Istennél!” (Lk 1,30). A pályázótól azt várják, hogy a himnusz teljességében eredeti és saját alkotás kell legyen – más nyilvános művek, bármilyen elemek átvétele nem megengedett; nem szabad az elkészült pályaművet sem egészében, sem részben nyilvánosságra hozni a kiíró döntését megelőzően; az elkészült ének az esemény keresztény jellegét kell hogy tükrözze. A himnusz lehet egy- vagy többszerzős, a 18 évet még be nem töltött pályázók azonban csak törvényes képviselőjük írásos engedélyével vehetnek részt a pályázaton.

A pályaművek beérkezését január 18-ától kezdődően április 1-je, 23 óra 59 percig várják. A nyertes nettó díja 1500 lej, valamint ingyenes részvételt nyer az OKIT programjaira is. Az érdeklődők, a pályázatról a további információkat, valamint a jelentkezési űrlapot az intc.ro oldalon találják.

Józsa János

MEGOSZTÁS