Ima, csend és időérzékelés

0
1454
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A nagyszokondi Szent Ignác Lelkigyakorlatos Központban tartotta január 12-e és 14-e között idei első lelkigyakorlatát a Szatmári Római Katolikus Püspökség világiak irodája. A huszonhárom résztvevő a Szent Ignác-i lelkiségre jellemző csendes szemlélődésben töltötte ezeket a napokat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Előbb ugyanakkor megfelelő felkészítést kaptak arra, hogy maguk mögött hagyhassák az otthoni gondolatokat, érzékelni tudják önmagukat, testüket, gondolataikat, a környezetet, a minden között levő kapcsolatokat, és ki tudják nyitni figyelmüket, lelküket a Mindenható felé. Vasárnap délutánig többségében a kétszer huszonöt perces meditációs kurzusokkal és a közti időkkel telt a program, majd végül tapasztalataikról, a megtett útról vallottak. A szervezők előzetesen megtervezett céljával harmonizálva a résztvevők az érzések, gondolatok mélyüléséről számoltak be.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A meditációkat otthon is tovább végzik, s így megőrizhetik képességüket a jelen és önmaguk érzékelésére, az idő valós és lassú megélésére, a tudatosabb és szívből jövő imára.

Kép és szöveg: Józsa János

MEGOSZTÁS