Szabadulás ötvenhárom napos fogság után

0
1002

Ötvenhárom napos fogságot követően most kiszabadult az a három szerzetes és három novícia, akiket november 14-én raboltak el Nigériában az iguoriakhi rendházból. Szabadon bocsátásukról a Missio Alapítvány adott hírt honlapján, ahol utalnak arra, hogy elsőként a hírt a Punch nigériai online újság tette közzé. A lap szerint január 6-án, szombaton este engedtek szabadon egy szerzetest, majd a következő napon a többieket is. Mindannyian visszatértek egyházmegyéjükbe, a rendházukba. Egyikükön sem látszottak az erőszak nyomai szerzetes-elöljárójuk elmondása szerint.

A szerzetesnők kiszabadításáért intézett felhívásokhoz Ferenc pápa is csatlakozott december 17-ei Úrangyala imádságakor.
Nem világos, hogy fizettek-e váltságdíjat értük, és nem ismertek az emberrablás okai sem. „Tudjuk, hogy a Krisztus eucharisztikus szíve kolostor szerzetesei Fidelia Alao nővérhez hasonlóan tagjai annak a globális hálózatnak, amely többek között küzd a nők emberkereskedelme és rabszolgává alacsonyítása ellen” – írja a Missio Alapítvány honlapján.

Forrás: (sv)/Vatikáni Rádió

 

MEGOSZTÁS