Támogatás a sepsiszentgyörgyi Világ Királynője plébániának

0
1731

„Együtt egy jó célért!” – ezzel a mottóval szervezték meg a gyulafehérvári Megtestesült Bölcsességről nevezett szeminárium növendékei a karácsonyi jótékonysági gyűjtést, amely december elseje és tizenhetedike között zajlott, azzal a céllal, hogy a sepsiszentgyörgyi Mária, Világ Királynője plébánia rászoruló családjait tudják támogatni.
A gyűjtés során közel kétezer lej gyűlt össze, illetve némi tartós élelmiszer. Az adományból vásárolt élelmiszerekből hatvan darab csomagot állítanak össze, nyilatkozta a diákok képviseletében Fülöp Zsombor diakónus, a gyűjtés egyik szervezője.


Az előkészített csomagokat december 19-én szállították el Sepsiszentgyörgyre, Kalányos Ottó pasztorális (gyakorlati) éven lévő papnövendék segítségével a Tölgyesi család tagjai, akik önkéntesként dolgoznak a plébánián. A kispapokkal való találkozás alkalmával a család jelen lévő tagjai tapasztalataikról számoltak be, amelyre az utóbbi időben tettek szert a cigány gyerekek foglalkoztatása során. Kalányos Ottó köszönetét fejezte ki nemcsak a kispapok, hanem az elöljáróknak is, akik felkarolták a kezdeményezést.

Kép és szöveg: Seminarium Incarnatæ Sapientiæ/Facebook