Tiszteletbeli kanonoki és prebendáriusi címek átadása

0
2883
(Fotó: Balla Lóránt)

Martin Roos temesvári  püspök advent 3. vasárnapján este az egyházmegye tizenkét kanonokjával együtt végzett vesperást a Szent György-dómban. Eme alkalmon öt tiszteletbeli kanonok címet (Kapor János, Dumitrescu Mihail-Titi, Filip Dorin Gyula, Mirciov Sebastian, Bene Tamás) és két prebendárius címet (Tomán Zoltán, Bakó László) adományozott az egyházmegye papjainak. Az adományozott címekkel a püspök értékelte a választott személyek munkáját, megköszönte a lelkiismeretes munkavégzésüket.

(Fotó: Balla Lóránt)

Kapor János elmondta, elismerésként fogja fel a tiszteletbeli kanonok címet. A temesvári Milleniumi templom plébánosaként rászoruló gyerekeket élelmez naponta. Meggyőződése, hogy a kicsik és a rászorulók lelkiismeretes segítése nagy szolgálat, amely Krisztushoz vezet. A megtisztelő cím számára a szolgálat, az odafordulás, a lehajolás értékének felismerése és elismerése.

Tomán Zoltán prebendárius számára a címre úgy tekint, mint a püspök hálájának jelére. Kanonokokat helyettesítő pappá vált, aki szolgálni fog a dómban, és részt vesz a káptalani imákon.

(A beszámoló teljes terjedelmében a Vasárnap soron következő, 52. lapszámában olvasható.)

MEGOSZTÁS