Közös ima és ételosztás Szatmáron

0
1235
Archív felvétel (Fotó: Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet)

Árpád-házi Szent Erzsébet napján közös imára hívják a szegényekkel közösséget érzőket a Hildegárda-templommal szembeni szoborhoz, majd ételosztást tartanak Szatmárnémeti több pontján.
Az idei lesz az ötödik alkalom, amikor a Szatmári Római Katolikus Püspökség szervezésében köztéren, a Hildegárda-templommal szembeni Szent Erzsébet-szobornál imádkoznak a hívek közösen a szegényekért, a szükséget szenvedőkért. Akik november 19-én, délután két órára ellátogatnak oda, a Schönberger Jenő megyés püspökkel közösen elmondott ima után meghallgathatják Barta Barnabás püspöki titkár gondolatait a szolgáló szeretet példájának szentjéről, de akár elhelyezhetnek egy szál virágot is Szent Erzsébet szobránál. A vasárnapi eseményen részt vesznek az egyházmegyei szeretetszolgálat-csoportok képviselői, akik közül többen a nyilvános megemlékezést követően ételosztani indulnak: a Boldog Scheffler János Központ munkatársai a Toamnei utcára; az Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet képviselői a 14-es lakónegyedbe, a Neajlov sétányra; az Egyházmegyei Kórházpasztorációs Iroda, az Egyházmegyei Pasztorális Iroda és a plébániai szeretetszolgálatok kijelölt tagjai a Ion Ghica utcai szociális tömbházakhoz; a Máltai Szeretetszolgálat szatmári kirendeltségének munkatársai pedig az Ostrovului utcai szociális tömbházakhoz.

A résztvevők tudják, hogy a rászorulók gondjait koránt sem lehet egyszeri ételosztással megoldani, ez mindösszesen nyomatékosítja, kiemeli a szeretetszolgálat hétköznapokban való megélésének szükségességét, egy napon felmutatja a szélesebb közösség felé is.

Szent Erzsébet emléknapján a különböző esperességekben is rendeznek megemlékezést, ételosztást, így szintén 19-én, vasárnap Túrterebesen, egy napra rá, hétfőn pedig Nagybányán és Máramarosszigeten. A szatmárnémeti megemlékezést és ételosztást Magyarország kormánya Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja.

MEGOSZTÁS