Elhunyt Kádár István kolozsvár-monostori plébános

7
22133
Kádár István c. esperes Tordatúron (2015)

A kincses város Monostor lakónegyedének plébánosa 2017. október 28-án este hunyt el hirtelen Szászfenesen, közvetlenül a búcsús szentmise után.

Kádár István c. esperes 1953. július 25-én született a Maros megyei Búzásbesenyőn. Pappá 1978. június 18-án szentelték Gyulafehérváron, első szolgálati helye segédlelkészként Kézdivásárhely volt (1978–1979), ahonnan Brassóba került káplánnak (1979–1984). Ezt követően első plébánosi helye Csicsókeresztúr volt (1984–85), ahonnan püspöke Kolozsvárra, a Monostor negyedi plébániára helyezte, ahol haláláig szolgált.

Kádár István a monostori templomban (2015)

Nevéhez és személyes elköteleződéséhez, harcaihoz fűződik a kolozsmonostori apátsági templom visszaszerzése az 1990 utáni időszakban. Önként vállalta a tordatúri katolikusok lelkipásztori szolgálatát, ahol minden vasár- és ünnepnapon szentmisét celebrált. Építő ember volt, a szó közösségi értelmében is.

Temetéséről, amelyre szülőfalujában kerül sor, a későbbiekben intézkednek.

Az örök világosság fényeskedjék neki!

—————————————-

FRISSÍTÉS:

Kádár István plébánostól egyházközsége a Kolozsvár hívei október 31-én, du. 5 órai kezdettel búcsúznak a kolozsmonostori apátsági templomban. Földi maradványait másnap, november 1-jén délben indítják, rövid tordatúri megállóval a szülőfalu, Búzásbesenyő felé, ahol a templomban ravatalozzák fel. Temetési szertartása november 2-án, halottak napján de. 11 órakor kezdődik.

LETÖLTHETŐ GYÁSZJELENTŐ

 

7 HOZZÁSZÓLÁSOK

  1. Nagy koszonettel tartozom Kadar atyanak. A kommunista evek alatt ’87-ben az elso fokolarkozpont egy kis tombhazlakasban nyilt meg es a kolozsmonostori plebaniahoz tartozott. Mivel tanugyben dolgoztam elveszitettem a munkahelyemet a hitem miatt. Kadar atya felvett dolgozni a plebaniara ezekben az evekben egeszen ’90 -ig, amikor ujbol dolgozhattam a tanugyben. A plebania a szuletoben levo fokolarkozossegunk talalkozopontja lett. Ide telefonaltak azok akikkel kapcsolatban voltunk az egesz orszagbol, mivel akkoriban meg nem volt telefon a mi kis lakasunkban. Es elturte az ebedutani telefonhivasokat es sok mast is, befogadva azokat akik szemelyesen is kerestek nap mint nap. Ma mar nagy fava telyesedett ki a Fokolare Mozgalom es o azok koze tartozik, akik akkor is ha nem koteleztek el magukat “Maria Muveben” szemelyesen sokat segitett azokban az evekben josagaval es konkret segitsegevel. Nagy halaval gondolok ra. Nyugodjon bekeben.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here