Szakoktatási részleget avattak Szatmáron

0
1303

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum szakoktatási törekvéseinek megvalósulásaként idén ősszel két új osztály kezdte meg működését, túljelentkezéssel, szelekciós vizsgával. Az egyik, közélelmezés-turizmus profillal, megosztott képzési rendszerben, szakács- és pincérképzést kínál 15-15 diák számára, míg a másik, automatizálás-elektronika profilú osztályban elektronikai műszerész szak indult útjára 30 hellyel.

A színvonalas szakképzéshez megfelelő termekre és terekre volt szükség, ezt az évek óta üresen álló, Mihai Eminescu utca 1-es szám alatti épületben találták meg. Az intézmény megáldására október 13-án, pénteken kerülhetett sor, amely ünnepélyes keretek között, szalagvágással történt meg, a hivatalosságok részéről beszédek hangzottak el, a diákok pedig ünnepi műsorral, énekkel, verssel készültek.

A 89 000 000 forint értékű beruházás anyagi fedezetét Magyarország kormánya biztosította. De az intézmény megvalósulásában nagy részt vállalt a Szatmári Római Katolikus Püspökség, Szatmárnémeti önkormányzata, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a vállalkozói szféra is.

Forrás: Szatmariegyhazmegye.ro

 

MEGOSZTÁS