2017. augusztus 18., péntek

1
67

EVANGÉLIUM 

Egy alkalommal a farizeusok próbára akarták tenni Jézust. Megkérdezték tőle: „Szabad-e a férfinak bármilyen okból elbocsátania a feleségét?” Jézus ezt felelte: „Nem olvastátok-e, hogy a Teremtő kezdetben férfinak és nőnek teremtette az embert, és azt mondta: »A férfi ezért elhagyja atyját és anyját, feleségéhez csatlakozik, és ketten egy test lesznek? Így már nem ketten vannak, hanem csak egy test.« Amit tehát Isten egybekötött, ember szét ne válassza.”
A farizeusok azonban erősködtek: „Miért írta hát elő Mózes, hogy válólevelet kell kiállítani, és úgy kell elbocsátani a feleséget?” Jézus kijelentette: „Mózes a keményszívűségetek miatt engedte meg, hogy elbocsássátok feleségeteket, de kezdetben nem így volt. Mondom nektek: aki elbocsátja feleségét – hacsak nem a paráznasága miatt – és mást vesz el, házasságtörést követ el.”
Erre a tanítványok megjegyezték: „Ha így áll a dolog férj és feleség között, akkor nem érdemes megházasodni.” Jézus így válaszolt: „Nem mindenki tudja ezt felfogni, hanem csak az, akinek Isten megadja. Mert van, aki úgy született, hogy alkalmatlan a házasságra, és van, akit az emberek tettek ilyenné, de van, aki a mennyek országáért önként lemond róla. Aki fel tudja fogni, fogja fel!” (Mt 19,3-12)

MEGOSZTÁS

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Szerintem ,minden ember boldogságra ,örömszerzésre egymás szeretettel való megajándékozására született,csakis nem minden ember ugyanazon TALENTUMOKKAL ,KARIZMÁKKAL van felruházva.Milyen jó is ,hogy ISTEN nem hagyott árván,hanem mindig velem ,bennem van ,kegyelme által.amely biztos menedék.Hála ,hogy ISTEN ajándékaiból nekem is adott ,amelynek kamatoztatására hivatott vagyok OTT ,AKKOR S OLYAN FORMÁN AHOGY tudom megélni,mert ha még esendő ember is vagyok ,de ISTEN szorosabb barátja.Egy házaséletben a központ szerintem már nem ISTEN hanem az a harmadik személy ,akit az ISTEN oda rendel.Én viszont már elköteleződtem, 18 évvel ezelőtt azon mondással ,,ha még egyszer az életbe lábra állok életem ISTEN S emberek szolgálatának szentelem”.Számómra a házasélet megpecsételője volt ,az a perc ,amikor magamhoz térve BUDAPESTEN ,s kiadván engem egy 4 hónapos reabilitációs időre Karácsonykor ígéretet kaptam ,hogy január végére lábra állok.S mindenkori hálás örömmel mondom el e beteljesedési csodát.Tanúja csiksomlyói gyermekotthoni BÉRMALEÁNYOM is ,aki abban az időben kint volt,–NYISZTOR PIROSKA.
    Akkor hogy ne pecsételődne meg a házastársi kapcsolatom JÉZUSSAL,az életadóval ,akinek IGENT mondva elköteleztem magam ,s kinek PÜNKÖSDI ÉLETADÓ AJÁNDÉKAIBAN részesültem,az ISTENFÉLELEM ,BÁTORSÁG,BÖLCSESSÉG és SZABADSÁG LELKE által.Az fogja fel ,akinek megadatik

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here