Közzétették Ferenc pápa fatimai utazásának programját

0
1570
Ferenc pápa megérinti a fatimai Szűzanya szobrát a Vatikánban. (Fotó: Vatikáni Rádió, ANSA)

Ferenc pápa május 12-én és 13-án kétnapos látogatást tesz Portugáliában, a fatimai Miasszonyunk-kegyhelyen, a Mária-jelenések centenáriuma alkalmából. A Szentszék most közzétette a pápai zarándoklat részletes programját.

Május 12., péntek

A szentatya 14 órakor indul Róma Fiumicino repülőteréről a portugáliai Monte Real légi bázisra, ahová helyi idő szerint 16.20-kor érkezik meg. A fogadási ünnepség után, 16.35-kor magántalálkozóra kerül sor a pápa és a portugál államfő között a Monte Reali légi bázison. 16.55-kor a pápa megtekinti az ott található kápolnát, majd 17.15-kor helikopteren a fatimai stadionba repül. Félórás út után érkezik meg a stadionba, ahonnan nyitott autóval a kegyhelyre hajt. 18.15-kor a pápa látogatást tesz a jelenési kápolnában, és imádkozik. 21.30-kor megáldja a jelenési kápolna gyertyáit, és köszönti az egybegyűlteket, majd elimádkozza a rózsafüzért.

Május 13., szombat

Szombaton reggel 9.10-kor Ferenc pápa találkozik a portugál miniszterelnökkel a Kármel-hegyi Miasszonyunk-házban. 9.40-kor látogatást tesz a fatimai Rózsafüzér bazilikában. 10 órakor szentmisét mutat be a szentély emelvényén. A pápa homíliát mond és üdvözli a betegeket. Fél egykor a portugál püspökökkel ebédel a Kármel-hegyi Miasszonyunk-házban. 14.45-kor a Monte Reali légi bázison elbúcsúztatják a szentatyát, aki helyi idő szerint 15 órakor visszaindul repülőgéppel Rómába, ahova várhatóan 19.05-kor érkezik meg.

Fatima és Róma között egy óra időeltolódás van.

Forrás: Vatikáni Rádió