Gondozni a lelket is kell!

Lelkigondozói szolgálat a csíksomlyói KALOT szervezésében

0
1737

Abortuszon átesett nők, tanulási nehézségekkel küszködő gyerekek szülei, valamint párkapcsolati krízist, veszteségeket átélők számára szerveznek támogatói csoportokat a KALOT keretében elindult lelkigondozói szolgálat munkatársai. A támogató csoportok mellett azonban lesz párkapcsolati műhely, és szerveznek tematikus interaktív estéket is a lelki egyensúly megőrzéséért. Az elmúlt nyolc év során Erdély sok helységéből származók végezték el a KALOT három féléves lelkigondozói képzését. „A tanultakat mindenki kamatoztatja saját munkahelyén és személyes életében, de most néhányan közülük (reméljük, egyre többen lesznek) egyéni, illetve csoportos lelkigondozói munkát is vállalnak” – újságolta Fejes Ildikó, a KALOT irodavezetője.

A csoportok a csíkszeredai Szent Ágoston-plébánián az esti órákban fognak találkozni:  a párkapcsolati veszteséget, válást, krízist feldolgozó csoport Bőjte Gál Erika pedagógus, lelkigondozó (tel.: 0746 437 701) vezetésével minden hónap első és harmadik szerdáján 6 órától; a tanulási nehézségekkel, iskolai kudarcokkal küzdő I–VIII. osztályos gyermekek szülei Bodor Éva lelkigondozóval, pedagógussal (tel.: 0742 766 542, e-mail: bodoreva5312@freemail.hu) harmadik péntekenként 7–9 óra között; a Borota Gábor pszichológus (tel.: 0746 239 738) által vezetett támogatócsoport abortuszon átesett nők számára első és harmadik csütörtökön 6 órától lesz. A szintén Borota Gábor által felkínált párkapcsolati műhely akkor indul, ha legalább három pár jelzi igényét. Jelentkezni a csoportokba a vezetőknél lehet hétköznapokon, munkaidőben a megadott elérhetősegeken.

A lelki egyensúly megőrzése érdekében tartott tematikus, interaktív estek szervezői az első lelkigondozói képzés végzettjei, és prevenciós csoportnak nevezték el magukat a különböző életállapotú és -korú végzettek, hiszen a megelőzés területén akarnak tevékenykedni – tudtuk meg Györgypál Enikőtől. A különböző tematikájú estekre minden hónap második keddjén 6 órától várják a Szent Imre Ifjúsági Központba azokat, akik fontosnak tartják lelki egészségük megőrzését. Érdeklődni és jelentkezni a 0743 055 176-os telefonszámon, valamint a darvasam@yahoo.com e-mail címen lehet.

Motivációjukról, témaválasztásuk okáról és a szolgálat  kialakulásáról a csoportok kezdeményezői a Vasárnap katolikus hetilap január 29-ei számában vallanak.

Összeállította: Bereczki Silvia sa