2022. augusztus 15.

Világi alkalmazottak képzése a temesvári egyházmegyében

A temesvári püspökség, az Egyházmegyei Család- és Felnőttpasztorációs Iroda és a temesvár-erzsébetvárosi plébánia közös szervezésében február 21-én, pénteken hároméves továbbképző kurzus kezdődik, amelyre az egyházmegyéből azokat a felnőtt híveket várják, akik szeretnének megerősödni a hitükben, valamint fejlődni a keresztényi szolgálatban.

A tanfolyam célja támogatni a híveket abban, hogy missziós lelkülettel kapcsolódjanak be az egyes plébániák életébe. A felkészítő évente négy hétvégén zajlik, pénteken délután 6 órakor kezdődik és szombaton 17 órakor szentmisével zárul. Az elszállásolási és étkezési költségeket a Püspökség állja, a résztvevők utazási költségeit pedig az adott plébánia, ahol a feliratkozás történt. Feliratkozni február 10-ig lehet.

A tanfolyam elvégzését követően a hívek a plébánián preorátori (előimádkozó) és lektori (felolvasó) feladatokat, a férfiak pedig akolitusi szolgálatot vállalhatnak. A kurzusok programja az idei esztendőre a következő: február 21-22., április 24-25., szeptember 25-26., november 13-14.

A tanfolyam február 21-én, pénteken 18 órakor kezdődik, a megnyitó előadásra 19 órakor kerül sor, meghívott előadó Pál József Csaba megyés püspök.

Dátum

2020. február 21., péntek

Helyszín

Temesvár