2022. szeptember 27.

Szent József, a munkás búcsúk

Gyulafehérvári főegyházmegye:

Direktórium összesítése szerint a következő helységekben szenteltek templomot vagy kápolnát Szent József, a munkás tiszteletére: Zeteváralja, Borzsova, Tölgyes: Túlsóvíz, Gyergyószentmiklós: Szent József, a munkás.

  • Gyergyószentmiklóson, a Szent József, a munkás tiszteletére épített felszegi templom búcsúünnepe május 1-én, szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik. A szentmise keretében bérmálás lesz.
  • Csíkszentmiklós filiájában, a borzsovai templomban szintén szombaton ünneplik a búcsút. Az ünnepi szentmise, melynek szónoka Both Dávid homoródkarácsonyfalvi plébános, délelőtt 11 órakor kezdődik.
  • zeteváraljai plébániatemplomban május 1-én, szombaton délelőtt fél 12 órától tartják a búcsút. A szentmise főcelebránsa Mátyás Károly székelyudvarhelyi főesperes-plébános lesz, a szónok pedig Bilibók Géza tusnádfördői plébános.

Temesvári egyházmegye:

  • A Szent József, a munkás tiszteletére felszentelt Mosóczy-telepi templomban május 1-jén, szombaton délelőtt fél 11 órától tartják az ünnepélyes búcsút. A szentmise főcelebránsa és szónoka Diósi Dávid teológiai tanár, Gyulafehérvárról.

Dátum

2021. május 01., szombat