Szent József, a munkás búcsúk

Gyulafehérvári főegyházmegye:

A Direktórium összesítése szerint a következő helységekben szenteltek templomot vagy kápolnát Szent József, a munkás tiszteletére: Zeteváralja, Borzsova, Tölgyes-Túlsóvíz, Gyergyószentmiklós – Felszeg.

  • zeteváraljai plébániatemplomban 2018. május 1-én, kedden délelőtt 11 órakor kezdődik a búcsús szentmise. A szentbeszédet Pál Vilmos-Barna alcsíki főesperes, csíkszentgyörgyi plébános tartja.
  • Gyergyószentmiklóson, a Szent József, a munkás tiszteletére épített felszegi templom búcsúünnep 2018. május 1-én, kedden déli 12 órakor kezdődik. A szentbeszédet Bilibók Géza tusnádfürdői plébános tartja.

Szatmári egyházmegye:

  • A Szatmári egyházmegyében a pusztadaróci és a halmi templomok titulusa Szent József, a munkás. Mindkét helyszínen az ünnep napján, 2018. május 1-jén, kedden délelőtt 11 órától lesz a búcsúmise. Pusztadarócon Simon Attila, a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Teológiai Líceum spirituálisa mond szentbeszédet, Halmiban pedig Istvánfi Szilárd, a szatmárnémeti székesegyház segédlelkésze.

Temesvári egyházmegye:

  • A Mosóczy-telepi templomban 2018. május 1-jén, kedden délelőtt fél 11 órakor kezdődik Szent József, a munkás tiszteletére az ünnepélyes, templombúcsúi szentmise, amelynek főcelebránsa és ünnepi szónoka Bakó László püspöki titkár.