Szent Ferenc ünnepe

Gyulafehérvári főegyházmegye:

Direktórium összesítése szerint a következő helységekben szenteltek templomot vagy kápolnát Szent Ferenc tiszteletére: Nagyszeben: ferences templom, Fehéregyháza, Holló, Petőfalva, Nagytusnád, Kányád.

  • Assisi Szent Ferenc ünnepének előestéjén, október 3-án, Székelyudvarhelyen, a ferencesek templomában a délután 6 órakor kezdődő szentmise keretében emlékeznek meg Szent Ferenc elszenderüléséről.
  • A nagytusnádi templomban október 4-én, csütörtökön délután 5 órakor ünneplik a búcsút. A szentmise főcelebránsa Tamás József püspök, szónoka pedig Pál Vilmos-Barna alcsíki-kászoni főesperes, csíkszentgyörgyi plébános. A szentmisét az erdélyi Mária Rádió közvetíti. Október 7-én, vasárnap is tartanak búcsút. A fél 1 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka Veress Sándor-Levente kászonújfalvi plébános.
  • Kányádban az Assisi Szent Ferenc patronátusa alatt álló kápolna búcsúját október 7-én, vasárnap ünnepelik. A búcsús szentmise délután 1 órakor kezdődik.

Temesvári egyházmegye:

  • A ferencfalvi templomot Assisi Szent Ferenc tiszteletére 1861-ben szentelte fel Bonnaz Sándor püspök. A templombúcsút szeptember 30-án, vasárnap ünnepli a közösség. A szentmise délután 5 órakor kezdődik. A liturgiát követően resicabányai és tiroli néptáncosok lépnek fel.

Program (esemény "órarendje")

-

Dátum

2018. október 03., szerda - 2018. október 04., csütörtök