Szent Antal-nagykilenced (1)

2021. április 13-án, kedden kezdődik a Szent Antal-nagykilenced.

  • csíksomlyói kegytemplomban a Szent Antal tiszteletére bemutatott szentmisék keddenként reggel 8, délelőtt fél 11-től és este 6 órakor lesznek. A délelőtt fél 11 órakor kezdődő szentmisét Csíki Szabolcs ifjúsági főlelkész, csíkdelnei plébános, az esti szentmisét pedig P. Kovács Antal OFM mutatja be Székelyudvarhelyről.
    Az este 6 órakor kezdődő szentmisébe bekapcsolódhatunk a csiksomlyo.ro honlapon követhető élő közvetítés révén, illetve az erdélyi Mária Rádió hullámhosszán.

  • Székelyudvarhelyen a ferences templomban a szentmise szintén kedden, délelőtt 10 órakor kezdődik. A szentbeszédet P. Urbán Erik OFM, a csíksomlyói kegytemplom igazgatója tartja. A nagykilenced első témája: Szent József – Szent Antal: Az igazi nagyok…Én?
    Akik nem tudnak fizikailag reszt venni a szentmisén a Barátok Temploma – Székelyudvarhely facebookoldalon kapcsolódhatnak be az élő közvetítésbe.
  • Déván a Páduai Szent Antal-plébániatemplomban a nagykilenced alkalmával a szentmise kedden este 7 órakor kezdődik.
  • kolozsvári ferences templomban a szentmisék kedden délelőtt 10 és délután 6 órakor lesznek. Délután 5 órától szentségimádást tartanak. A 10 órakor kezdődő szentmise keretében vendégpapok prédikálnak.

Dátum

2021. április 13., kedd

Helyszín

Csíksomlyó