Online szülő vagyok? – KALOT-képzés Csíksomlyón

A KALOT szervezésében Online szülő vagyok? címmel képzés lesz 2017. szeptember 23-án, reggel 9 és este 20 óra között az egyesület székhelyén (Csíkszereda, Szék útja 147). Az egynapos tréning célja, hogy a szülők képesek legyenek a gyerekeik számára megmutatni az internet adta lehetőségeket, és kezelni tudják az információs eszközök használata körüli családi konfliktusokat.

A program keretében Kis Orsolya pszichológus, informatikushallgató segítségével a szülőket készítik fel az internethasználat tudatos szabályozására, támpontokat mutatnak a biztonságos internetezéshez és ahhoz, hogy időben észleljék a veszélyben lévő gyerek jelzéseit.

A képzés során pszichológiai és informatikai segítséget egyaránt nyújtanak, lehetőség lesz konkrét problémák átbeszélésére, de szűrőprogramok telepítésre is különböző informatikai eszközökre (a szülőket ezért kérjük, hogy hozzanak magukkal egy okoseszközt, ez lehet telefon, táblagép, laptop).

Részvételi hozzájárulás: 35 lej (tartalmazza a közös ebéd költségét is)

Érdeklődni és jelentkezni a 0758 840 279-es telefonszámon vagy az iroda@kalot.ro e-mail-címen lehet szeptember 20-áig. A helyek száma korlátozott.

Dátum

2017. szeptember 23., szombat

Helyszín

Csíksomlyó