Népmisszió Nagybányán

A nagybányai Szentháromság-templomban, 35 év után, augusztus 16-23 között ismét népmissziót tartanak.

Témaként az Eucharisztikus testvériség mottót választották, az Apostolok Cselekedeteiből, hiszen a misszió szíve és lelke az Oltáriszentségben köztünk maradt Üdvözítő.

Vezetője: Ft. György Alfréd az osztrák és magyar kamilliánus rendtartomány provinciálisa

Megnyitó ünnepség: augusztus 16, vasárnap este 7 óra.

Programja: Mindennap reggel 8-tól és este 7-től szentmise elmélkedéssel. A szentmisék előtt egy órával ájtatosságok és közös imádságok: rózsafüzér, zsolozsma, litánia.

Hétfőn, kedden és szerdán tematikus műhelymunkák 10 és 12 óra között, párhuzamosan a következő csoportoknak: elsőáldozásra készülő gyerekek, bérmálkozók, Mária Légió, Skapuláré, Ferences Világi Rend. Hétfőn, kedden és szerdán este 8 és 10 között párhuzamosan a házaspároknak, elváltaknak és újraházasodottaknak, ifiseknek és egyetemistáknak.

Ezekre a csoportos programokra előzetes bejelentkezés szükséges.

A többi napokon, csütörtökön, pénteken és szombaton, a reggeli és esti szentmiséken és ájtatosságokon kívül, egyéb lelki és kulturális rendezvények lesznek.

Pénteken a reggeli szentmise keretében várják a közösség betegeit, akik számára kiszolgáltatják a betegek szentségét.

Szombaton egy közös családi napra hívják a plébánia családjait, amelyben a közös imádság, az egymásra való odafigyelés, a közös étkezés és a különféle élmények teremtenek testvéri közösséget.

Gyóntatás minden szentmise előtt és ha szükséges a szentmise alatt is lesz különböző helyszíneken.

Augusztus 23-án, vasárnap az este 7 órától kezdődő Schönberger Jenő szatmári megyés püspök által celebrált szentmise keretében, a jubileumi évünk csúcseseményeként ünneplik Szent István királyt a meghívott atyák, lelkészek, vendégek és zarándok együtt, hálát adva a templom és egyházközség megmaradásáért. 

Dátum

2020. augusztus 16., vasárnap - 2020. augusztus 23., vasárnap

Helyszín

Nagybánya
Kategóriák