2024. április 25.

Nemzetközi szimpózium Paul M. Zulehner 80. születésnapja alkalmából

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Kar szervezésében nemzetközi szimpóziumra kerül sor Ferenc pápa és a pasztorális teológia Kelet-Közép-Európában. Helyzetfelmérés és fejlődési lehetőségek 30 évvel a rendszerváltás után címmel, melynek keretében a Bécsi Egyetem Katolikus Teológia Kara köszönti és méltatja Prof. DDr. Paul Michael Zulehner emeritus professzort, aki idén tölti 80. életévét.

Az eseményen részt vesznek az ünnepelt egyetemi professzor egykori diákjai, kollégái, pályatársai és további meghívott vendégek. Paul M. Zulehner professzor rendkívül kiemelkedő tudományos munkásságára és arra való tekintettel, hogy az utóbbi három évtizedben nagy mértékben hozzájárult a pasztorális teológia fejlődéséhez Kelet-Közép-Európában, a Római Katolikus Kar kezdeményezésére a Babeș-Bolyai Tudományegyetem díszdoktori címmel fogja őt kitüntetni.

Ez az együttműködésben létrejövő szimpózium szeretné megszólítani mindazokat, akik az Egyház jövőjéről és gyakorlatáról szívesen gondolkodnak együtt akadémiai keretek között.

A szimpózium német nyelven zajlik, a magyar és román nyelvű szimultán fordítást biztosítják. Az ideiglenes programleírás ITT megtekinthető.

Jelentkezni október 1-ig lehetséges a következő űrlap kitöltésével.

Dátum

2019. november 19., kedd - 2019. november 22., péntek

Helyszín

Kolozsvár