Nagyot tett velem Ő – zenés irodalmi inspiráció Kézdivásárhelyen

Nagyot tett velem Ő – zenés irodalmi inspiráció címmel előadás lesz a kézdivásárhelyi Vigadóban.

Az előadás célja, hogy a zene és irodalmi szövegek által megteremtsen egy fiktív, de annál valósabb találkozást azzal, akit Prohászka Ottokár a Szép Szeretet anyjának nevez. Az alkotás célja, hogy a női szerep és nőiesség újrafogalmazásának nagy kavalkádjában felmutassa a időszámításunk középpontjában álló női alakot. Az inspiráció, műfajának köszönhetően megszólítja a klasszikus zene kedvelőit, az irodalom és színház után érdeklődőket, tematikája által pedig a vallásos embereket is

A produkció során elhangzanak E. E. Cummings, Dsida Jenő, Keresztes Szent János, Pilinszky János, Weöres Sándor, Rainer Maria Rilke versek, valamint népi archaikus imádságok és szövegkollázs Márton Áron erdélyi püspök prédikációiból, Prohászka Ottokár A Szép Szeretet anyja című könyvéből, P. Marton Marcell OCD: A bizalom szentje című elmélkedéseiből, a Szentírásból és Lisieux-i kis Szent Teréz írásaiból. A versek és prózák áradatát Johann Sebastian Bach, Sergey Rachmaninov, Alfred Schnittke, Igor Stravinsky és John Tavener muzsikája és zenés improvizáció szövi át.

Fellépők: Tarjányi Krisztina Irma (HUN) – színész, Pethő Rebeka – fuvola, Szabó Gabriella – hegedű és Gergely Gábor -zongora.

 

 

Dátum

2018. december 12., szerda

Idő

19:00

Helyszín

Kézdivásárhely