Krisztus Király ünnepe

Gyulafehérvári főegyházmegye:

Direktórium összesítése szerint a következő helységekben szenteltek templomot vagy kápolnát Krisztus Király tiszteletére: Keresztvár, Nagykászon, Sepsiszentgyörgy: Krisztus Király-templom.

  • sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templom búcsúját november 24-én vasárnap ünneplik. Előtte, pénteken és szombaton előkészületet tartanak az este 6 órakor kezdődő szentmisék keretében. Szombaton délután 4 órától a lelkiségi csoportok szentségimádást tartanak a templomban. A búcsú napján délelőtt fél 11 és este 6 órakor kezdődnek az ünnepi szentmisék. Az elmélkedéseket és az ünnepi szentmiséket Bodor Attila teológiai tanár, kudzsiri plébános tartja. A szentmisék előtt és alatt szentgyónásra és lelki beszélgetésre van lehetőség. A vasárnap esti szentmisét az erdélyi Mária Rádió közvetíti.
  • nagykászoni Krisztus Király-templomban vasárnap délután fél 1 órakor tartják a búcsús szentmisét. Az ünnep főcelebránsa és szónoka: Pál Vilmos Barna alcsík-kászoni főesperes, csíkszentgyörgyi plébános.
  • Keresztváron a Krisztus Király-napi búcsús szentmisén, amely vasárnap délután fél 3 órakor kezdődik, a szentbeszédet az anyaegyházközség, Uzon plébánosa Elekes Szabolcs tartja.

Nagyváradi egyházmegye:

  • Október 27-én, vasárnap tartják a monospetri Krisztus Király-templom búcsúját. A déli 12 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka Bakos Gábor érmihályfalvi segédlelkész.
  • A nagyváradi székesegyházban délelőtt 11 órakor Böcskei László megyés püspök mutat be szentmisét mutat a nagyváradi székesegyházban.

Temesvári egyházmegye:

Szatmári egyházmegye:

  • Avasfelsőfalun vasárnap délelőtt 10 órától magyar, déli 12 órától román nyelven mutatják be a legszentebb áldozatot. Mindkét szentmise szónoka Magász Jenő, a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Teológiai Líceum spirituálisa.
  • A nagybányai Veresvízen vasárnap este 6 órai kezdettel tartják a búcsúmisét Egeli Ferenc kökényesdi plébános prédikációjával.

Dátum

2019. november 22., péntek - 2019. november 24., vasárnap