2022. augusztus 13.

Búcsúk Rózsafüzér Királynője ünnepén

Gyulafehérvári főegyházmegye:

Direktórium összesítése szerint a gyulafehérvári főegyházmegyében a következő helységekben szenteltek templomot vagy kápolnát Rózsafüzér Királynője tiszteletére: Kisgörgény, Bátos, Erdőcsinád, Vasláb-Heveder, Csíkszentgyörgy.

  • Ákosfalva filiájában, a kisgörgényi Rózsafüzér Királynője tiszteletére szentelt kápolnában a búcsút október 4-én, vasárnap délután 1 órakor tartják.
  • bátosi egyházközség szintén október 4-én, vasárnap ünnepel. A búcsús szentmise délelőtt 11 órakor kezdődik.
  • A Marosfőhöz tartozó, Vasláb-Hevederen a templombúcsú október 11-én, vasárnap déli 12 órakor kezdődik. A szentmise szónoka Hanuleac Tamás gyergyóalfalvi segédlelkész.

Temesvári egyházmegye:

  • Az újszentesi templomot 1979-ben szentelték fel Mária, a Rózsafüzér Királynője tiszteletére. Idén a búcsút október 4-én, vasárnap ünnepli a helyi római katolikus közösség. A koronavírus-járvány terjedését megakadályozó hatályos óvintézkedések betartása miatt a templomban két szentmisét mutatnak be: Máthé Lajos helyi plébános 10.30 órakor celebrál szentmisét, a 13 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka Heinrich József főesperes, óteleki plébános. Minkét liturgiát magyar és román nyelven mutatják be.

Dátum

2020. október 04., vasárnap