Betegek világnapja

Az Egyház 1993-tól minden év február 11-én, vagyis az első lourdes-i Szűzanya jelenés napján a betegekre irányítja a világ figyelmét.

  • A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye közös szentmisére hívja a betegeket, hozzátartozóikat, az orvosokat, ápolókat, önkéntes beteglátogatókat, mindenkit, aki a betegekért szeretne imádkozni. A szatmárnémeti székesegyházban szombaton délután fél 6 órától gyónásra nyílik lehetőség, 6 órától Schönberger Jenő megyés püspök szentmisét mutat be. A szervező kórházpasztorációs iroda idén is felajánlja az ingyenes szállítás lehetőségét azoknak, akiknek egyébként nehézséget jelentene eljutni. A szállítást igénylőket kérik, február 8-ig jelentkezzenek Gáspár Annamária kórházpasztorációs referensnél a 0743 097 701-es telefonszámon, munkanapokon reggel 8 és délután 4 óra között.
  • A csíksomlyói kegytemplom és pápai kisbazilikában február 11-én, a betegek világnapján lesz a idősek és járó betegek zarándoklata. A délelőtt fél 11-től kezdődő szentmisét Tamás József püspök mutatja be. A szentmisébe be lehet kapcsolódni a Csiksomlyo.ro honlapon követhető élő közvetítés révén vagy az erdélyi Mária Rádió hullámhosszán.
  • A nagyváradi székesegyházban délelőtt 11 órakor Böcskei László megyés püspök mutat be szentmisét, és a jelenlévő papokkal közösen kiszolgáltatja a betegek kenetét.
  • Nagybányán február 11-én szombaton, a Krisztus Király templomban délelőtt 11 órakor, a Szentháromság templomban  pedig este 6 órakor kezdődik a szentmise, melynek keretében György Alfréd kamiliánus tanúságtételére kerül sor.
  • Marosvásárhelyen, a Keresztelő Szent János-plébániatemplomban délelőtt 10 órakor lesz szentmise, utána a Máltai Segélyszolgálat szervezésében az idős és beteg testvéreket közös ünnepre várják a Deus Providebit Házban.
  • A petrozsényi római katolikus egyházközségben szombaton délelőtt 10 órakor lesz szentmise, melynek keretében kiosztják a betegek szentségét, majd a szomszédos Caritas Ház nagytermében találkozóra várják az időseket.

Dátum

2017. február 11., szombat