2021. szeptember 20.

Alapképzés hétköznapok lelkigyakorlatának kísérésére

Csíkszentdomokoson, a Szent Margit Lelkigyakorlatos Házban alapképzést tartanak a hétköznapok lelkigyakorlatának kísérésére.

Célcsoport: olyan a hitüket a mindennapokban megélni vágyó és az egyház életébe aktívan bekapcsolódó felnőttek Erdély különböző helységeiből, akik magukénak érzik a Szent Ignác-i lelkiséget és szívesen segítenének másoknak is az abba való belekóstolásba.

Cél: a jelentkezők megerősítése a mindennapok és hitélet összekapcsolásában és felkészítése arra, hogy a plébánián, ahol élnek mindennapok lelkigyakorlatát kínáljanak fel és kísérjenek a segítőnővérek által rendelkezésre bocsátott anyag és ötlettár alapján (a képzés vezetői szupervíziót is biztosítanak a csoportvezetőknek).

A képzés felépítése, határidőnaplója:
2017. november 17–19. – képzésbevezető hétvége: csoportdinamikai elemek és a Szent Ignác-i lelkiség és a Lelkigyakorlatok legfőbb elemeinek elmélyítése.
2017. november 21. – december 23.: hétköznapok lelkigyakorlatának egyéni végzése online kísérettel.
2018. január 4–7. – központi képzési egység: a hétköznapok lelkigyakorlatának kísérésére való közvetlen, elméleti, gyakorlati és módszertani képzés.
2018. január 8. – február 25. között: a hétköznapok lelkigyakorlatának hirdetése azokban a helységekben, ahonnan a képzés résztvevői származnak és a helyi csoportok megszervezése.
2018. február 14. – március 15.: a képzés résztvevői által kísért hétköznapok lelkigyakorlata a helyi csportokban, a decemberben személyesen megtapasztalt anyag alapján, a képzés vezetőinek szupervíziójával.
2018. április 13–15. – záró hétvége: a hétköznapok lelkigyakorlata kísérésének kiértékelése, tapasztalatok reflektálása, kérdések tisztázása, az ismeretek mélyítése, jövőtervezés.
A képzés vezetői: Darvas Piroska és Bereczki Silvia segítőnővérek, valamint Demeter Zsuzsa, Caritas-munkatárs.

Részvételi díj: összesen 450 RON (ez 3 hétvége összköltsége, 150 RON egy képzési hétvége).

Jelentkezni 2017. október 31-éig lehet Darvas Piroskánál a 0743 753 494-es telefonszámon vagy a darvas.piroska@yahoo.com e-mail címen.
Bővebben ITT.

Dátum

2017. november 17., péntek - 2017. november 19., vasárnap

Helyszín

Csíkszentdomokos