Újabb ukrajnai misszión járt a Romániai Máltai Szeretetszolgálat

0
28

Október 19. és 24. között a Szuverén Máltai Lovagrend romániai nagykövete, Roberto Musneci csatlakozott a Máltai Lovagrend romániai segélyszervezetéhez, a Romániai Máltai Szeretetszolgálathoz egy újabb ukrajnai humanitárius misszióban.

A Máltai Lovagrendnek az elhúzódó ukrajnai háborúra adott folyamatos humanitárius válasza keretében a Romániai Máltai Szeretetszolgálat humanitárius karavánt szervezett Romániából Kamianets-Podilskijbe és a környező falvakba, amelyet kanadai és németországi önkéntesek, valamint a román csapat kísértek.

A misszió végén Musneci nagykövet elmondta: ,,Ez a három teljes nap azzal telt, hogy játszottunk a gyerekekkel, élelmiszert szállítottunk, beszélgettünk az otthonaikból kitelepített emberekkel, meghallgattuk azok történeteit, akik sajnos elvesztették barátaikat és családtagjaikat, és azokét, akiknek rokonaik a frontvonalban vannak.”

Kétségtelen, hogy önkénteseinket az érzelmek lavinája érte, és inspiráló volt látni, hogy a feladatra koncentráltak, ami változást hozott azok számára, akikkel találkoztak. ,,Nagykövetségünk köszönetet mond minden önkéntesnek, aki csatlakozott a misszióhoz, és különösen a Romániai Máltai Szeretetszolgálat elnökének és főtitkárának, Dénes Mihálynak és Tischler Ferencnek a vezetésért” — tette hozzá Roberto Musneci nagykövet.

A nagykövetség — és a rend egésze — köszönetet mond a Kamjanec-Podilszkij Kerületi Tanács elnökének, Mihajlo Jevsztafijovics Szimaszkevicsnek és csapatának az itteni tevékenységben nyújtott folyamatos támogatásért és aktív együttműködésükért.

Forrás és fotó: a Szuverén Máltai Lovagrend nagykövetsége