Egymillió gyermek imádkozta a rózsafüzért

0
192

Egymillió gyermek rózsafüzér imája, ahogy azt egykor Pio atya kérte, október 18-án, Szent Lukács, az evangéliumi Jézus-gyermekségtörténet szerzője liturgikus emléknapján történt. Világszerte imádkoztak, és hasonlóan tettek erdélyi, partiumi gyermekek is!

A szükséget szenvedő egyház pápai segélyszervezete kezdeményezésére a világ több mint 80 országában egymillió gyermek imádkozta a rózsafüzért az egységért és békéért felajánlva azt. Idén különleges szándékként a gyermekek felajánlották imáikat a hitük miatt megölt papokért, akik idén már legalább tizenheten vannak. Ebbe a földet átölelő és égig érő hatalmas imaláncba Ferenc pápa is bekapcsolódott, pénteki Twitter-üzenete így szólt: „Kedves gyerekek, miközben a szent rózsafüzért imádkozzátok az egységért és a békéért, vegyétek figyelembe, hogy a rózsafüzér szemek egyikében én is veletek vagyok!”.

A konkrét készület jegyében a pápai segélyszerv idén 29 nyelven jelentetett meg egy eligazító kiadványt, mely az imákon és azok értelmezésén túl egy olyan szertartást is tartalmaz, mely által a gyermekek családjukkal együtt a Szűzanyának ajánlják fel magukat. Az elmúlt év konkrét kezdeményezése a nyolc éve ártatlanul börtönben szenvedő katolikus Asia Bibi kiszabadításáért fohászkodott és mint tudjuk, nem hiába, mert a gyermek imanap után 13 nappal később ítéletet hirdettek: „A pakisztáni legfelsőbb bíróság október 31-én fölmentette Asia Bibit. Az ötgyermekes keresztény asszonyt 2010-ben istenkáromlásért halálra ítélték, azóta börtönben volt”. Az idei kezdeményezés az ebben ez évben megölt katolikus papok – legalább 17 ilyen vértanúságot ismerünk – tanúságtételéért ad hálát, továbbá a máig túszul ejtett papok szabadon bocsátásáért könyörög, köztük Pier Luigi Maccalliért, akit múlt év szeptember 17-én Nigerben raboltak el.

Így imádkoztak a mi tájainkon

Krisztus szent teste és vére-plébánia, Gyimesbükk

Nagyvárad, székesegyház

A parajdi plébánián

az iskola egyik termében imádkoztak 2024.október 18-án, a szervezők: Bokor Anna hitoktatónő és Kelemen Rebeka könyvtárosnő. A gyermekek lelkesen vettek részt a közösimádságban.

Szent Miklós-plébánia, Gyergyószentmiklós

A mai napon rózsafüzér készítő kézművességgel, majd közös imádsággal kapcsolódtak a kezdeményezéshez. Hallgasd meg imáikat, Szűzanyánk!

Gyimesfelsőlok

Csatlakoztunk az egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért a békéért mozgalomhoz az idén is hitoktatóink, tanáraink és természetesen az óvodás, illetve iskolás gyerekeink részvételével. Társult idén a központi óvoda, a DPP iskola I-VIII osztályai, a tatrosforrási iskola, a komjáti és ugrai iskola, és természetesen a Szent Erzsébet gimnázium tanárai és diákjai. Isten hallgassa meg imáinkat, s adjon a világ sorsát eldönteni képes embereknek bölcs, felelős hozzáállást.

„Bizony mondom nektek: ha meg nem változtok és olyanok nem lesztek, mint a gyermek, nem mentek be a mennyek országába. Aki tehát kicsinnyé lesz, mint ez a gyermek, az a legnagyobb a mennyek országában. Aki pedig befogad egy ilyen gyermeket az én nevemben, engem fogad be”. (Mt 18,3)

Mindenki életére, aki résztvett, aki segített ennek megvalósításában, legyen áldás. Kicsi gyermekek, köszönjük nektek!