Lemhény legidősebb asszonyát köszöntötték

0
53
Fotók: Gyulafehérvári Caritas

Századik születésnapját ünnepelte augusztus 21-én, szombaton Lemhény község legidősebb asszonya, Gál Erzsébet, akit az elmúlt napokban sokan felköszöntöttek, többek között a háromszéki otthoni beteggondozói csapat szinte valamennyi tagja. Erzsike néni 2015 óta a Kovászna megyei Caritas ellátottja, a szervezet munkatársai pedig napi rendszerességgel felkeresik a nagyon kedves, mosolygós arcú, szépkorú hölgyet. Ezúttal azonban énekkel, finom tortával és egy nagy csokor virággal lepték meg Lemhény legidősebb asszonyát.

Gál Erzsébet (született: Molnár) 1924. szeptember 21-én látta meg a napvilágot Lemhényben, egy roppant dolgos család gyermekeként, három testvére van. Még húsz esztendős sem volt, amikor 1943. március 13-án házasságot kötött Gál Gáspárral: frigyükből sajnos nem született gyermek, de öt keresztgyermeke volt. Erzsike néni harminchárom éve özvegy, és a felsőlemhényi házában él, a mindennapjait sokáig a mezőgazdaság, az állatok, valamint kis kertjének gondozása töltötte ki.

A háromszéki Caritas otthoni beteggondozói pénteken keresték fel a matuzsálemi korú asszonyt, aki családtagjai és közeli ismerősei körében egy nappal korábban ünnepelte századik születésnapját. A mosolygós arcú Erzsike néni 2015 óta a Kovászna megyei Caritas ellátottja, munkatársaink pedig a hét minden napján felkeresik őt, ezúttal azonban énekkel, finom tortával és egy nagy csokor virággal lepték meg Lemhény legidősebb asszonyát. Az ünnepeltet Jénáki Csongor, a község polgármestere és Miklós István alpolgármester is felkereste és köszöntötte, továbbá jubileumi születésnapján meglátogatta Hölgyes Pál Zsolt, az egyházközség római katolikus plébánosa is.

Végszóként: Isten áldja és őrizze meg még nagyon sokáig Erzsike nénit, és századszorra is kívánunk neki nagyon boldog születésnapot!

Tibodi Ferenc
Forrás: Gyulafehérvári Caritas