A családot és a közösségi értékeket ünnepelték Máriaradnán

0
45
Fotók: a temesvári családpasztoráció Facebook-oldala/a temesvári egyházmegye honlapja

A szentségi házasság dinamikus kapcsolat, kompromisszumok nélkül témában a Temesvári Római Katolikus Egyházmegye Családpasztorációs Irodája szeptember 21-én, szombaton 9.30-17.00 óra között családos találkozót szervezett Máriaradnán. A rendezvény román és magyar nyelven zajlott.

A találkozó szentmisével kezdődött, és a programban szerepelt még előadás, változatos tevékenységek gyermekeknek és fiataloknak, előadás és vallásos zene és szentségimádás. Az alábbiakban a résztvevők beszámolóját olvashatják.

„Szombaton csodálatos napot töltöttünk együtt a gyönyörű radnai kegyhelyen, ahol körülbelül 200 ember, kicsik és nagyok gyűltek össze, hogy együtt ünnepeljék a családot és a közösségi értékeket. A templom megtelt a szentmisére, amelyet követően Jakabos Barnabás SJ tartott egy tartalmas előadást. A meghívott jezsuita szerzetes értékes tanácsokat osztott meg a boldog családi élet titkairól, kiemelve, hogy milyen fontos, hogy amikor az oltár elé állunk házasságot kötni, valóban komolyan gondoljuk át a szándékainkat, mivel a házasság egy szentség. Hangsúlyozta, hogy az egyház mindenki családjában kezdődik, és hogy létfontosságú, hogy rajtunk keresztül Isten munkálkodjon a házastársunk életében, valamint hogy megtaláljuk az egyensúlyt és a szeretetet a családban és azon túl is.

Mindeközben a gyermekek jól érezték magukat a csúszdán, a pónikkal és egymással játszva. A program folytatásában a temesvári egyházmegye kórusai dicsőítették Istent, és mindenki érezhette Isten jelenlétét a szép hangok és hangszerek által. A napot szentségimádás zárta. Hálásak vagyunk Istennek és a szervezőknek ezért a szép napért és a közös élményért!”

Forrás: a temesvári egyházmegye honlapja