Családi napot tartottak a kovásznai Szent István-plébánián

0
174

Bár nagyon tartottak a szeszélyes időjárástól, szombaton sikeresen lezajlott az idei, már hatodik alkalommal megszervezett Szent István családi nap a kovásznai római katolikus egyházközségben, amelyet nagyon sokan megtiszteltek jelenlétükkel.

A családi nap szentmisével kezdődött, amelyet Nagy Ferenc újmisés baróti segédlelkész mutatott be, aki prédikációjában a család fontosságáról beszélt. Az eseményen jelen voltak a Szent Gellért Erdélyi Lovagrend, illetve a Magyarok Nagyasszonya, Szent Korona Lovagrend tagjai – akik magukkal hozták a magyar Szent Korona hű mását. A szentmise után előadás keretében a jelenlevők megismerhették a Szent Koronát és annak történetét. Az előadást közös ima zárta, amelyet a családokért ajánlottak fel.

A templomi előadás alatt a gyermekek sem unatkoztak, a plébánia közösségi termében gyermekjátékok, foglalkozások várták őket, ahol a kicsik jól szórakoztak. A családi nap hangulatát a Szívmelengetők és Kikapcs-olsz zenekarok szép számú közönség előtt bemutatott előadásai emelték. A koncertek után finom bográcsétel várta a jelenlevőket, amit már korán reggel főztek a templomkertben, majd fagylaltozással és kötetlen beszélgetésekkel zárult az alkalom.

Az eseménysor végén a szervezők megállapították: sok család, sok gyermek eljött, és öröm, hogy még mindig van igény egy, a családokat megszólító, összetartó családi napra, amelyet idén Magyarország kormánya, a Bethlen Gábor Alap, illetve sok jóakaratú helyi személy is támogatott.

Bodor János / Háromszék

Fotó: Kovásznai Szent István Római Katolikus Plébánia / Facebook

MEGOSZTÁS